Pakket: TV en Film, 2 uur professioneel
I

edere filmmaker heeft een bucketlist. Niet zo zeer een bucketlist waarop staat “ik wil ooit nog eens uit een vliegtuig parachutespringen of de Mont-Blanc beklimmen”. De filmmakers-bucketlist bevat plekken waarvan je vermoedt dat deze een prachtig stukje film opleveren. Dat hadden wij direct met deze locatie; Forteiland Pampus. Eén van de meest bijzondere plekken binnen ons eeuwenoude verdedigingslinie. Uiteraard prijkend op onze filmmakers-bucketlist. Dankzij een samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds en de Willem de Kooning Academie, mochten wij twee uur aanwezig zijn op de set om zo veel mogelijk beelden vanuit de lucht te verzamelen.

Eten jullie wel voldoende? Hier heb je een krentenbol. Op de set moet je altijd voldoende eten..

— Bauke, regisseur

De reis naar Pampus gaat per boot. In het zomerseizoen is er een veerdienst beschikbaar maar in de winter ligt deze stil. Wij werden samen met regisseur Bauke en zijn crew vroeg in de ochtend opgehaald in de haven van Muiden. In een prachtig houten viskotter met privé chauffeur waren wij met een half uur op het eiland, waarna wij direct los konden gaan. Samen met de regisseur maakte wij een rondje om het eiland, we kwamen tot een plan en gingen aan de slag. In twee uur tijd verzamelde we zo´n 25 minuten beeldmateriaal. Het materiaal dat wij geschoten hebben wordt uiteindelijk verwerkt in een complete film over Forteiland Pampus. Wat er met deze film gaat gebeuren is nog een geheim, maar onderaan de pagina mogen wij wel alvast een sneakpreview geven van een van de beelden.

Sneakpreview Forteiland Pampus